top of page

Post

Blog  /  Post

Meedoen aan Black Friday?

De meeste mensen weten wel dat Black Friday een hoogtepunt is in de Amerikaanse retail. Maar ook in Nederland wordt er meer en meer meegedaan aan deze gekte. Het is dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer Nederlandse ondernemers hier gebruik van willen maken. Maar hoe zit het nou precies? En wat zijn de voordelen van Black Friday?


Black Friday tas

In de Verenigde Staten leidde Black Friday traditioneel tot lange rijen en gevechten voor toonaangevende retailers als Macy's en Walmart. In de afgelopen jaren zijn veel Amerikaanse retailers hun aanbiedingen ook online gaan aanbieden, waardoor consumenten niet langer naar winkels hoeven te gaan ​​om de beste prijzen te krijgen. Dit leidde tot een toename van de populariteit van Black Friday in Nederland.


Black Friday groot potentieel


Onderzoek uit 2021 toonde aan dat 77% van de Nederlanders wist wat Black Friday was, en dat 40% van hen bereid was om die dag te shoppen. Dit betekent dat er veel potentieel is voor ondernemers die er gebruik van willen maken. Zeker met het oog op het feit dat steeds meer mensen online winkelen, is het aanbieden van korting op Black Friday een slimme strategie om ervoor te zorgen dat consumenten jouw website bezoeken en daar producten kopen.


Valse aanbiedingen op Black Friday


Sommige bedrijven maken gebruik van controversiële marketingpraktijken om hun aanbiedingen op Black Friday te versterken. Sommige bedrijven verhogen de prijzen voordat ze hun "sale" -aanbiedingen doen, waardoor het lijkt alsof ze grotere kortingen bieden dan ze eigenlijk doen. Andere bedrijven brengen beperkte voorraden in omloop om mensen ertoe te zetten sneller te handelen. Terwijl dit soort praktijken kunnen leiden tot hogere omzetten op korte termijn, kan het schadelijk zijn voor je imago op lange termijn als consumenten merken dat ze worden misleid door valse aanbiedingen.


Wees dus open over je aanbiedingen


Hoewel er duidelijke voordelen zijn aan het meedoen aan Black Friday, moet je hier als ondernemer wel verstandig mee omgaan. Misleidende advertenties en oneerlijke marketingpraktijken kunnen er namelijk toe leiden dat je bedrijf langdurig schade oploopt. Wees dus open over je aanbiedingen, en zorg ervoor dat je consument begrijpt wat ze kunnen verwachten wanneer ze iets bij jou afnemen op Black Friday. Alleen dan weet je zeker dat je bedrijf profiteert van deze populaire shoppingdag!

bottom of page