top of page

Post

Blog  /  Post

3 tips voor een 'Magnetic Voice' in copywriting

De klant verleiden, hem meenemen in je merkverhaal en op subtiele wijze overtuigen tot het aangaan van een aankoop: goede content maakt het mogelijk. Steeds meer bedrijven snappen dat het gebruik van een ‘magnetic voice’ doorslaggevend is en je onderscheidend maakt in een overvolle markt. Wij geven drie tips waarmee je jouw copywriting kunt voorzien van die magische magnetic voice.


Copywriting Interactive Monkey

1. Schrijf vanuit je merkwaarden


Alle uitingen vanuit jouw bedrijf ontstaan met jullie merkwaarden als fundament. Heb je die merkwaarden helder? Heel goed, dan kun je direct aan de slag. Heeft jullie bedrijf geen duidelijke identiteit en merkwaarden om op terug te vallen? Dan wordt het de hoogste tijd om hierover na te denken. Waar staan jullie voor en wat bieden jullie je klanten? Staan jullie voor service, duurzaamheid of een persoonlijke benadering? Laat dit zien in al je communicatie uitingen. Wees consistent, herkenbaar en benaderbaar. Klanten zullen zelf (en vaak onbewust!) invullen waarom ze jouw product willen kopen in plaats van die van jouw concurrent.


2. Bepaal welke emoties je wilt opwekken


Het grootste deel van onze beslissingen nemen wij onbewust. In de praktijk houdt dit in dat consumenten éérst onbewust een keuze maken, dan tot aankoop overgaan en tot slot deze aankoop voor zichzelf verantwoorden. Maak hier gebruik van! Maak gebruik van elementen die herkenning, trots, vreugde of inspiratie oproepen bij de lezer. Onbewust ontstaat zo een verbinding tussen jouw merk of product en deze positieve emotie.


3. Hou het simpel


Technisch jargon, ingewikkelde zinnen en lange lappen tekst: het is een van de grootste schrijfvalkuilen. “Keep it simple, stupid.” Als het om tekst gaat is less vaak more. Goede schrijvers weten de kern van hun boodschap in enkele zinnen te vatten. Als je jouw bedrijf op één bierviltje zou moeten omschrijven: wat zou er dan staan? Dit vormt de basis van al jouw uitingen. Meer tekst is vaak onnodig en kan ervoor zorgen dat potentiële klanten afhaken.


Conclusie


Blijf bij je merkwaarden, leer emoties aan jouw merk te koppelen en houd het simpel. Zo krijg jij die felbegeerde Magnetic Voice.

bottom of page